Niğde Sürdürülebilir Enerji İle Gelişiyor

Niğde Sürdürülebilir Enerji İle Gelişiyor

Okulumuz Niğde Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, "Niğde Sürdürülebilir Enerji İle Gelişiyor" projesiyle okula kurulan rüzgar ve güneş enerjisi ölçüm istasyonu ile yenilenebilir enerjiyi uygulamalı öğrenecek.

22.01.2021 431

Okulumuz yürütücülüğünde Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Niğde Belediyesi'nin ortak olduğu proje, Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklendi.

Proje kapsamında öğrencilerimiz, okulumuza kurulan rüzgar ve güneş enerjisi ölçüm istasyonu ile verilerin anlık, günlük, haftalık ve aylık ölçümünün yapıldığı bir sitemle uygulamalı eğitim görecek. Kurulan ölçüm istasyonunda elde edilen verilerin Data Logger Ünitesinde depolanarak anlık veri direkt olarak ve online takibi yapılabilmektedir.  Proje kapsamında okulumuza kurulan güneş panelleri sistemi ve rüzgar türbin ile elde edilen enerjinin akülerle depolanması ve bu enerjinin güncel hayatta kullanılması için dönüştürülecektir. Öğrencilerimiz sektörün gereksinimlerine uygun olarak eğitim alacaktır.

Projenin kurulumunda Okul Müdürü Harun Kısacık, Teknik Müdür Yardımcısı Mahmut Kuyumcu, Müdür Yardımcısı Bilal Çelik, Öğretmenlerimiz Gürbüz Erçin, Umut Çelik, Muharrem Sütemen, Naci Gökçınar ve bir grup öğrencimiz katkı sağlamıştır.

22-01-202122-01-202122-01-202122-01-2021