Erasmus+ Kapsamında Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Portekiz’de Akranları ile Buluştu.

2022 Erasmus+  KA122-SCH "Gerçekleştirelim: Doğamız Geleceğimiz" projesi ile Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri 13 – 17 Mart 2023 tarihleri arasında Portekiz’in Lizbon şehrinde Agrupamento de Escolas de João da Talha lisesinde akranları ile buluştu.

31.03.2023 147

31-03-202331-03-202331-03-2023Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Erasmus + 2022 çağrı döneminde hibe desteği almaya hak kazanan “Gerçekleştirelim: Doğamız Geleceğimiz” projesinin öğrenci grup hareketliliği gerçekleştirildi.  Okulumuz Sağlık Bilgisi Öğretmeni Fatma Kılıç ve  Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Musa Aytekin’in refakatinde 9. ve 10. Sınıf öğrencilerinden Orhan K., Arda E., Duran T., Mustafa V., Yahya E., öğrenci grup hareketliliğine katılmıştır. 13 – 17 Mart 2023 tarihleri arasında Portekiz’in Lizbon şehrinde Agrupamento de Escolas de João da Talha lisesinde akranları ile buluşan öğrencilerimiz atık yağlardan sabun elde etme, atıklar ve geri dönüşüm işlemleri, sürdürülebilir kalkınma hedefleri hakkında bu okuldaki uygulamalar hakkında bilgi aldı ve birlikte çeşitli eğitici etkinlikler yaptılar. Çevre bilincini artırmaya yönelik akran öğreniminin gerçekleşmesinin yanı sıra Portekiz’in tarihi ve kültürü hakkında bilgi sahibi olan öğrencilerimiz katılım belgesi ve Europass Hareketlilik belgelerini alarak öğrenci grup hareketliliğini başarı ile tamamlamıştır.

Kaynak: okul