E Güvenlik Öğretmen ve Veli Bilgilendirme Toplantısı

Okulumuz Bilişim Teknolojileri Alan Şefi Yusuf Önder Akyol tarafından 20.11.2020 tarihinde okuldaki idareci ve öğretmenlere yönelik olarak "Güvenli İnternet Kullanımı ve İnternet Etiği" konusunda seminer verilmiştir.

04.12.2020 tarihinde velilerimize Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Yusuf Önder Akyol ve Sağlık Bilgisi/Biyoloji Öğretmeni Fatma Kılıç tarafından "Güvenli ve Bilinçli İnternet Kullanımı" hakkında bilgi verildi.

21.11.2020 380

Pandemi nedeniyle uzaktan eğitime ağırlık verilmesi ve internetin yoğun kullanılması bir takım güvenlik sorunlarını da ortaya çıkarmıştır. Yusuf Önder Akyol, bu sorunlarla baş edebilmek için öncelikle tarayıcıların güvenlik ayarlarının nasıl yapılması gerektiğini belirtmiştir. Son yıllarda artan internet dolandırıcılığına ilişkin nasıl önlemler alınabileceğini ve güvenli bankacılık işlemleri için yapılması gerekenleri dile getirmiştir. İnternet ortamında öğretmen ve öğrencilerin hal ve hareketlerine, konuşmalarına karşısındaki kişilerle sanki yüz yüzeymiş gibi dikkat edilmesi gerektiğini aksi takdirde bunun etik ve hukuki sonuçlarının olabileceğini belirtmiştir. Son olarak uzaktan eğitiminde etkisiyle zamanlarının büyük bir kısmını internet ortamında geçiren öğrenciler, internet ortamından gelebilecek saldırılara açık hale gelmişlerdir. Akyol, bu sorunla baş edebilmek için öğretmenlerin online derslerinde öğrencileri güvenli internet kullanımı konusunda bilgilendirmelerinin hayati derecede önemli olduğuna dikkat çekmiştir.

21-11-202021-11-202021-11-202021-11-202021-11-2020

İnternet kullanımının hayatımızın her evresinde  vazgeçilmez bir unsur olduğu, market alışverişlerinden bankacılık işlemlerine, yemek siparişlerinden fatura ödemelerine kadar birçok alanda bilgisayar ya da telefon kullanıldığı belirtildi.

Dünyada giderek daha çok dijitalleşme yaşandığı ve bu nedenle de dünya devletlerinin bu alana çok büyük yatırımlar yaptığı, modern bir devlet olmanın dijitalleşmeden geçtiğine değinildi.

Türkiye'de devletin de e-devlet uygulaması ile artık birçok kamu hizmetini online olarak sunduğu, örneğin e-nabız uygulaması ile sağlık alanında yurttaşlara büyük bir kolaylık sunulduğu söylendi.

2020 yılında ortaya çıkan pandemi nedeni ile dijital alana yapılan yatırımların önemi daha da arttığı belirtilmiştir.

İnternetin toplumsal alanda yoğun kullanılmasının beraberinden bir takım olumsuzlukları da getirdiği, hırsızlık, dolandırıcılık, taciz vb. yasadışı pekçok davranışın artık dijital ortamlara taşındığı beliritlmiştir. Dijital ortamda kendisini polis ya da savcı gibi tanıtan kişilerin yurttaşların banka şifrelerini, kredi kartı numaralarını kopyaladıklarını belirtmişlerdir.

İnternet ortamında çocuklar, yaşına uygun olmayan sitelerden, bazı zararlı oyunlara;  çeşitli terör örgütlerinden, uyuşturucu ve kumar  çetelerine kadar yönlendirilen birçok  zararlı sitelerle karşılaşabileceklerini, bunun önüne geçmek için ailelerin bilinçli internet kullanıcısı olmak zorunda olduklarını konuşmacılar vurgulamışlardır. Ailelerin bilinçli ebeveyn olabilmesi için, nasıl otomobili kullanabilmek için günlerce eğitim alıyorsa, gerekirse bu konuda da eğitim almaları gerektiği belirtilmiştir.

07-12-202007-12-202007-12-202007-12-202007-12-202007-12-202007-12-202007-12-202007-12-202007-12-202007-12-202007-12-2020